fbpx
O zi in Strasbourg Franta

O zi in Strasbourg: obiective turistice

Daca vrei sa vizitezi cele mai cunoscute obiective turistice din Strasbourg, ai nevoie de mai mult de o zi. Te vei indragosti de oras si de celelalte sate de langa el.
 
Noi am avut insa doar o zi in Strasbourg, asa ca am fost nevoiti sa il vedem pe repede inainte si se poate si asa, din fericire. In vacanta petrecuta in Karlsruhe am zis sa dam o fuga scurta si pana in Franta si am ales cel mai mare oras din Alsacia.
 
Strasbourg, oras aflat in nord-estul Frantei, se afla chiar pe granita dintre Franta si Germania. Este capitala regiunii Alsacia si datorita pozitionarii acestei regiuni, si orasul a avut un trecut tumultos.
 
Din punct de vedere turistic, in Franta, cele mai importante atractii turistice din Strasbourg sunt eclipsate de cele din Paris, de Valea Loarei, de Coasta de Azur si de regiunea Provence, dar asta nu inseamna ca orasul nu are ce oferi, mai ales ca aici se impletesc ordinea nemteasca si farmecul francez.
 
Odata ajuns aici, iata 4 lucruri pe care le poti face in oras:

Vizita la Parlamentul European din Strasbourg

In Strasbourg se gasesc mai multe institutii europene: Consiliul european, Parlamentul european, Institutul international pentru drepturile omului etc. Parlamentul european are o cladire in intregime din sticla, dar nu se poate vizita decat in conditii speciale.
 
Eu am avut aceasta ocazie in urma cu multi ani, cand steagul Romaniei nu se numara printre cele expuse acolo. Imi amintesc ca nuanta de albastru inchis de afara se gaseste si in interior peste tot. Turul este impresionant mai ales cand intri in salile de vot si te gandesti cate decizii importante se iau aici. De aceea, cand am ajuns in Bruxelles, am vizitat cladirea Parlamentului european si acolo. Parlamentul european Strasbourg

Tur in Catedrala Notre Dame din Strasbourg

Catedrala gotica, ridicata pe locul unui fost templu roman, domina orasul, fiind considerata cea mai inalta constructie din lume pentru cativa zeci de ani. Inauntrul ei se poate vedea si ceasul astronomic si vitraliile impresionante. Catedrala din Strasbourg

Locuri de vizitat in Strasbourg: rataceste-te printre cladirile din Petite France

Nu cred ca exista un loc mai pitoresc si mai bun de admirat primavara intr-o zi in Strasbourg. Petite France este o zona aflata pe insula mare din oras, zona in care toate casele sunt construite in stilul alsacian: majoritatea albe, unele colorate, dar toate cu modele din barne de lemn inchis la culoare.
 
Numele zonei, „Petite France”, chiar daca suna romantic si potrivit cadrului, vine de fapt de la un sanatoriu de aici in care se trata sifilisul, boala denumita in germana „boala franceza”.
 
Primavara, la ferestrele caselor de aici infloresc muscatele si te simti ca intr-un basm de fratii Grimm. As fi putut sa zabovesc zile intregi admirand casutele cochete si pe atunci nu stiam ca in zona mai toate satucele sunt construite in acelasi stil. Cel mai faimos dintre ele, Colmar, inca ma asteapta in vizita si sper sa nu il mai las mult sa astepte.
 

Plimba-te cu vaporasul pe raul Ill

Raul Ill se unduieste prin oras, formand diverse canale care-i sporesc farmecul. Se organizeaza plimbari cu vaporasul pentru ca turistii sa poata admira Strasbourgul pe indelete. O plimbare cu vaporasul ofera ambele fatete ale orasului, partea veche din vremea muschetarilor si a basmelor de demult si partea noua, cu case mai moderne dar asortate perfect cu cladirile vechi de zeci de ani. Si o zi petrecuta in Strasbourg nu se poate incheia mai romantic! Strasbourg obiective turistice
 
Am petrecut o zi in Strasbourg, dar a fost de ajuns pentru ca acest oras sa-mi arate ce are mai bun si sa ma prinda in mrejele lui. Este un oras de vazut atunci cand te-ai plictisit de realitate si vrei sa vezi putina poveste.

Lasă un comentariu