fbpx
Obiective turistice Targu Jiu Coloana Infinitului

Obiective turistice in Targu Jiu si locuri de vizitat in Gorj

Sunt orase in Romania care iti aduc o multime de ganduri in cap atunci cand le pronunti numele si sunt altele care nu-ti spun nimic. Targu Jiu este un oras aparte care nu intra nici in prima, nici in a doua categorie.

Cand spun Targu-Jiu ma gandesc la un singur lucru: operele lui Brancusi, marele sculptor roman. Ma consider privilegiata pentru ca de mica am fost dusa sa-i vad operele de arta.

In afara de acestea si insula de pe Jiu nu stiu alte obiective turistice in Targu Jiu la care merita sa te opresti. Sculpturile lui Brancusi fac insa din acest oras un loc interesant.

Targu Jiu obiective turistice:

Coloana infinitului – printre cele mai cunoscute obiective turistice in Targu Jiu

atractii turistice tg jiu

Daca vii din capitala, vei parcurge distanta Bucuresti-Targu Jiu cam in 4-5 ore si prima care te va intampina pe dreapta, la intrarea in oras, este Coloana infinitului.

Coloana infinitului (sau Coloana fara sfarsit) – inalta, maiestoasa, cu cele 16 „margele”, cum le numea creatorul ei, a fost ridicata in parcul cu acelasi nume. Chiar Brancusi a spus despre ea ca, marita, ar putea spijini bolta cereasca.

Locuri de vazut in Targu Jiu: Poarta sarutului


tg jiu obiective turisticeMai aproape de centru, localizata la intrarea in parcul ce-i poarta numele, Constantin Brancusi a sculptat Poarta sarutului, loc ales de indragostiti pentru unirea destinelor.

Masa tacerii, sculptura lui Brancusi


Targu Jiu Brancusi Masa taceriiMergand prin parc, pe Aleea Scaunelor, se ajunge la Masa Tacerii, o alta cunoscuta atractie in Targu Jiu. In linie dreapta cu Coloana fara sfarsit si cu Poarta Sarutului, aflata chiar pe malul Jiului, Masa Tacerii intregeste ansamblul de sculpturi ale lui Brancusi din oras. Cele 12 scaune ale ei ii reprezinta pe cei 12 apostoli.

Plimbarea pe la toate cele 3 sculpturi ale lui Brancusi in Targu Jiu nu este lunga si o oprire de 30 de minute este suficienta pentru a le vedea.

Nu au program de vizitare, nu au taxa, dar mereu isi primesc oaspetii cu bratele deschise oferindu-le un strop de incantare sufleteasca.

Harta sculpturilor lui Brancusi in Targu Jiu:

Hoteluri si pensiuni in Targu Jiu:

Daca vrei sa ramai peste noapte si sa te bucuri si de celelalte atractii turistice din Gorj, ai mai jos cateva sugestii de cazare la hoteluri si pensiuni in Targu Jiu:

Locuri de vizitat in Gorj:

Dar odata ajuns in Targu Jiu, te poti opri cateva zile ca sa descoperi si alte obiective turistice in judetul Gorj. Gorjul nu este considerat un judet turistic, dar ai fi surprins sa descoperi ca are cateva atractii demne de explorat.

  1. Obiective turistice in Gorj: Statiunea Rancastatiuni gorj ranca

    Din soseaua ce vine de la Valcea spre Targu Jiu se urca sus in munte si dupa cateva serpentine inguste si privelisti de iti taie respiratia ajungi in Ranca. Ranca este situata la 1600m altitudine si este considerata poarta de intrare pe Transalpina.

    Dar nu este suficient doar sa treci prin aceasta statiune. Fiind in curs de dezvoltare, in ultimii ani s-au contruit aici pensiuni cochete care iti permit sa te bucuri de vederea muntelui si de aerul curat de sus.
  2. Locuri frumoase in Gorj: Soseaua montana Transalpina

    obiective turistice gorj transalpinaCel mai inalt drum din Romania, „drumul regelui” cum era numit in trecut, Transalpina incepe in Novaci, Gorj si se termina in Sebes, Alba (daca vrei sa mergi pana in capat) sau in Jina, Sibiu (daca cotesti spre Sibiu), dar partea cea mai frumoasa a ei, portiunea ce merge pe creasta, este de fapt intre Ranca si Obarsia Lotrului.

    Peisajele intalnite in cale sunt minunate, iar pentru cei care prefera drumurile montane, Transalpina intra mereu in top 3 drumuri de parcurs in Romania. Despre cum este sa mergi pe Transalpina prin ceata poti citi aici.
  3. Pestera Muierilor

    Numele ii vine de la faptul ca in trecut a adapostit femei si copii cat barbatii erau plecati la razboi. Astazi este cunoscuta si pentru efectele miraculoase in cazul afectiunilor ginecologice.

    Legendele care circula in jurul ei spun ca cele care incearca de mai mult timp sa aiba copii si nu reusesc pot veni aici si asezandu-se pe o piatra se intampla minunea. 🙂
    Inauntru pestera este superba, dar nu este recomandata pentru cei care sufera de claustrofobie, avand portiuni in care se merge in pasul piticului (pe vine), atat de jos este tavanul.
  4. Manastirea Tismana

    Ascunsa adanc in munte, manastirea Tismana este unul dintre principalele obiective turistice din judetul Gorj, fiind cel mai vechi asezamant monahal din Oltenia. Multi vin aici pentru a se ruga, dar si cei care nu cauta spiritualitate neaparat o viziteaza pentru imrejurimile naturale si pentru arhitectura ei deosebita.

    Un aspect interesant este ca tezaurul Romaniei(tone de aur) a fost ascuns intr-o pestera aici dupa cel de-al doilea razboi mondial. In pestera este astazi amenajat un muzeu al tezaurului Romaniei. Mai multe detalii gasesti chiar pe siteul BNR.
  5. Cheile Sohodolului

    atractii turistice gorj - cheile sohodoluluiChiar inainte de Tismana, din drumul national o sosea ingusta se afunda iar in munte, prin cheile Sohodolului, un loc cunoscut pentru frumusetea salbatica si pentru existenta viperelor in zona. Mai multe despre acest loc poti citi aici.

  6. Pestera Polovragi si Cheile Oltetului

    Cand mergi de la Targu Jiu spre Ramnicu Valcea, in stanga se vad sapate cheile Oltetului. Daca te abati spre ele vei descoperi acolo manastirea Polovragi si o pestera incarcata de legende dacice: pestera Polovragi. Ce poti vedea mai exact acolo, citeste aici.

  7. Rezervatia de narcise de la Preajba

    Primavara, in judetul Gorj, la Preajba poti admira o rezervatie naturala de narcise. In preajma momentului maxim de inflorire se organizeaza si o sarbatoare in zona, de aceea este mai bine sa mergi inainte. Alte rezervatii naturale in Romania poti gasi aici.

Locuri de cazare in Gorj:

Iar daca nu vrei sa stai chiar in Targu Jiu, ci ai in plan sa te bucuri putin si de natura, iata cateva sugestii de cazare in Gorj putin mai altfel:

Cu toate aceste locuri de vizitat in judetul Gorj, merita din plin sa-ti planifici o vacanta de cateva zile aici, mai ales daca esti in cautarea unor locuri mai izolate si nu atat de aglomerate.


Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.