fbpx
Atractii turistice in Budva Muntenegru

Atractii turistice in Budva, Muntenegru

Venind dinspre Kotor, prima statiune intalnita la malul marii este Budva. Principalele atractii turistice din Budva, Muntenegru imbie vizitatorii sa o aleaga ca statiune principala, nu doar ca loc de vizitat pentru cateva ore.
 
Budva este de fapt un oras, cu alura de statiune pe masura ce te apropii de mare si aer medieval odata intrat in cetate. Dupa tot ce am vizitat in Muntenegru, Budva a devenit locul meu preferat.

Obiective turistice in Budva, Muntenegru

Fiind un loc destul de aglomerat, ofertele de cazare sunt numeroase si mai ieftine ca in alte statiuni din Muntenegru. Nici preturile la restaurante nu mi s-au parut piperate ca in Sveti Stefan, de exemplu.
 
In plus, pe faleza se gasesc numeroase chioscuri si tonete cu alternative ieftine la mancare.  Mi-au ramas in minte vitrinele cu jeleuri lungi si colorate, cu arome din toate fructele. La gust nu erau prea grozave, dar aratau demential!
Oricat de obiectiva as incerca sa fiu in descrierea locurilor, incluzand detalii de interes pentru toata lumea, imi este imposibil sa evaluez o destinatie altfel decat dupa cum m-am simtit eu acolo si ce mi-a placut sau nu.
 
Budva a castigat un loc fruntas in clasamentul meu pentru simplul fapt ca imi aminteste de perioade fericite din viata.
 

Plimbare pe faleza din Budva

Una dintre cele mai aglomerate atractii turistice din Budva este faleza lunga. Aceasta pare reproducerea falezei din Mamaia copilariei mele: un drum lung cu magazine cu toate hainele si jucariile expuse afara, terase care mai de care mai imbietoare si chioscuri cu suveniruri ieftine, majoritatea kitsch-uri.
 
Era destul de aglomerat cand ne-am plimbat pe acolo, dar nu ma mai saturam sa privesc in toate partile, nu pentru ca era ceva extraordinar de vazut, ci doar pentru ca ma simteam din nou copil.

Plaja in Budva

Daca esti cazat in zona, poti veni pe principala plaja din Budva. Este o plaja cu pietris si amenajata cu sezlonguri si umbrele. Noi nu am reusit sa o vedem decat de pe mare, dar parea foarte aglomerata.

Cetatea medievala Budva

Faleza din Budva se termina la intrarea in cetate. Din afara, aceasta seamana cu celelalte cetati de pe coasta adriatica, Trogir si Dubrovnik, dar odata intrat in ea, pare altfel. Intrarea este strajuita de un clopot imens, auriu si inauntru strazile inguste serpuiesc prin cetate, incadrate de case inalte din piatra alba.
In interiorul zidurilor ei poti viziya mai multe biserici, aflate in partea mai inalta, loc de unde poate fi admirata si marea.
Ce are sic cetatea asta? In primul rand buticurile, care sunt atat de aranjate ca par luate direct din Paris, creatiile care se vand aici, dar si preturile lor fiind demne de orasul indragostitilor.
Si in al doilea rand, cotloanele din cetate, locurile ascunse, in care lumina bate atat de calda in peretii de piatra ai caselor ca ai impresia ca te uiti la o vedere super-prelucrata in Photoshop.
Principala atractie a cetatii raman insa zidurile ei, pe care turistii se pot urca pentru a vedea si panorama de sus. Daca insa afara este foarte cald si soarele arde nemilos exista riscul ca in loc de o amintire frumoasa sa te alegi cu o insolatie dupa aceasta plimbare!

Ce sa faci in Budva? O plimbare pe mare

Dupa ce ai vizitat orasul, il poti admira mai bine de pe mare. In port exista numeroase barci si vaporase ce organizeaza croaziere pe mare. Noi am ales una care a ajuns pana in Sveti Stefan. Astfel, am putut- admira de pe mare toate plajele frumoase din Muntenegru si cealalta parte a insulei Sveti Stefan. Este o experienta ce merita din plin!
 
In Muntenegru nu am fost cazati in Budva, asa ca nu am reusit sa petrecem decat jumatate de zi in oras. Dar dupa cat de bine m-am simtit aici, cand voi mai reveni in aceasta tara voi incerca sa-i acord mai mult timp si sa descopar si alte atractii turistice in Budva, Muntenegru!

Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.

Lasă un comentariu