fbpx
Tur Bucuresti obiective turistice

Obiective turistice in Bucuresti: locuri de vizitat in capitala

Daca vrei sa descoperi cele mai importante obiective turistice din Bucuresti, poti incerca un tur ghidat sau iti poti cumpara un ghid turistic. Bucuresti nu se numara printre orasele cu faima turistica la nivel de Europa, dar asta nu il face nedemn de o vizita.

Strainii vin aici in cautare de preturi mici, urme de comunism si fete frumoase. Cam astea sunt cliseele cu care a devenit faimoasa capitala tarii.

Desi nascuta si crescuta aici, mult timp nu am avut niciun fel de relatie cu el: ca traiam aici sau in alta parte mi-era indiferent. Apoi am inceput sa cunosc alte orase din tara si am inceput sa-l urasc: Bucurestiul imi parea urat, trist si neprimitor.

Dar cand am inceput sa-l pozez, sa-i citesc istoria si sa-i descopar locurile mai putin batute, ne-am reimprietenit. Apoi am inceput un proiect care-l implica direct, Secret Romania, si de atunci am devenit prieteni la catarama!

Acum, pentru ca il cunosc bine si am descoperit ca avem cateva atractii turistice interesante de vizitat, am creat cateva tururi in Bucuresti sub forma de treasure hunt pentru cei care vor sa-l descopere intr-o maniera inedita. Citeste in continuare ca sa afli detalii despre ele.

Dar hai mai intai sa vedem care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat in Bucuresti.

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului Bucuresti 
tur cu ghid

Daca vremea e ploioasa, Bucuresti-ul pare trist. Intr-o zi asa, Bucuresti-ul trebuie vazut prinauntru. Si o vizita la Casa Poporului este prima sugestie care imi vine in minte, mai ales pentru cei care se intreaba ce sa vizitezi in Bucuresti.

Turistii straini (si banuiesc ca si cei veniti din alte zone din Romania) nu o rateaza, desi este nevoie de programare si prezentarea unui document de identitate la intrare. Bucurestenii insa sunt mai lenesi la acest capitol.

Fiind acolo, mare, cu slabe sanse sa dispara prea curand, Casa Poporului nu le trezeste interesul. Astfel amana vizita pentru „la un moment dat” si zilele trec si momentul acela nu vine.

Am facut turul complet al Palatului Parlamentului (atat cat este conceput pentru turisti) abia in 2011.

Turul complet cuprinde cateva camere din interior, iesirea pe doua terase vara, cea care da spre Bulevardul Unirii, si una cateva etaje mai sus, de unde se vede tot  si o coborare la subsol. (din pacate galeriile subterane din legende nu sunt incluse in tur si nici n-au pomenit nimic despre ele).

La cateva luni dupa am avut sansa sa particip si la un concert pe una dintre cele doua terase.

Primul tur facut aici mi-a ramas insa in minte. Ghidul ne-a povestit atunci ca Ceausescu, dupa ce a fost la Paris, a vrut sa aiba si el propriul Champs-Elysee si astfel a aparut in proiect bulevardul Unirii, cu 2 cm mai larg decat celebrul bulevard din Paris.

Ne-a aratat perdelele lungi de cativa metri si camera cu acoperis de sticla in care voia disctatorul sa aterizeze cu elicopterul. Ne-a uimit cu istorioare mai putin cunoscute care surprindeau perfect grandomania „iubitului conducator”.

Am vazut ca tururile la Casa Poporului cuprind acum mai putine detalii din istorie si povestioare picante despre Ceausescu si se concentreaza pe detalii tehnice. Ma bucur ca am prins si alta varianta!

Informatii despre programul de vizitare si pretul biletelor puteti gasi pe siteul Palatului Parlamentului.

Iar pentru cei pasionati de Instagram, pe langa Palatul Parlamentului, iata si alte locuri excelente de pozat in Bucuresti.

Palatul Primaverii – Casa lui Ceausescu

Una dintre cele mai vizitate obiective turistice din Bucuresti este Palatul Primaverii, cunoscut sub numele de Casa lui Nicolae Ceausescu. Palatul Primaverii a fost resedinta familiei presedintelui Republicii Socialiste Romania, Nicolae Ceausescu, pana in decembrie 1989.

Ulterior a fost transformat in casa de protocol, iar incepand cu anul 2016, Casa Ceausescu a fost deschisa publicului larg. Daca intentionezi sa il vizitezi, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa faci o rezervare cu cateva ore inainte pe site. Probabilitatea sa gasesti un loc daca mergi direct este extrem de mica.

In interior se poate vedea luxul in care au trait cuplul Elena si Nicolae Ceausescu si diversele suveniruri pe care le-au primit in dar de la diversi lideri politici ai vremii. Si, desi nu este primul loc care iti vine in minte cand te gandesti ce poti vizita in Bucuresti, este totusi o pagina de istorie ce merita studiata.

Palatul Cotroceni

Ansamblul Cotroceni este un alt loc de vazut in Bucuresti pentru pasionatii de istorie. Este cea mai importanta ctitorie a domnitorului Serban Cantacuzino din a doua jumatate a sec. 17. Numele pare sa provina dintr-un termen arhaic a cotroci care inseamna „a ascunde”, datorita faptului ca aceasta zona era impadurita oferind multe locuri de refugiu.

Locuitorii sai au avut sange albastru de-a lungul timpului. Acestia au fost domnitori si regi ai Romaniei. Camerele din interiorul muzeului sunt bogat decorate si arata vechiul stil de viata regal.

Palatul Cotroceni este in prezent sediul Administratiei Prezidentiale, adica aici isi are biroul Presedintele Romaniei. Numai muzeul (fosta resedinta regala) si biserica din interiorul ansamblului pot fi vizitate. Este necesara rezervarea din timp pentru a avea acces si prezentarea unui act de identitate la intrare.

Gradina Botanica

In Gradina Botanica se intra din Soseaua Cotroceni  si primavara o puteti  vedea in toata splendoarea ei. In plus, nu este niciodata aglomerata(sau cel putin eu nu am prins-o asa), deci cand aveti chef de o plimbare in parc si tot ce aveti pe langa este prea aglomerat, puteti veni aici pentru cateva ceasuri de liniste.

Un tur de Bucuresti pe afara trebuie sa includa si o vizita aici!

Cand am fost ultima data am putut intra si la sere unde este extrem de cald, mai ales cand afara este rece si porti 2 pulovere si o haina. Totusi orhideele pe care le-am vazut acolo au meritat o sauna ad-hoc.

Calea Victoriei

Puncte turistice Bucuresti Calea Victoriei

Cea mai cunoscuta strada din Bucuresti, Calea Victoriei, se numea in timpul lui Constantin Brancoveanu Podul Mogosoaia, pentru ca facea legatura intre centrul vechi (cu palatul voievodal) si Palatul Mogosoaia.

Dupa ce armata romana a marsaluit victorioasa pe aici in urma Razboiului de independenta (1878), strada a devenit Calea Victoriei.

De-a lungul ei, de-o parte si de alta, se afla cele mai frumoase cladiri din Bucuresti, muzee cunoscute si magazine de lux. De fiecare data cand ma intreaba cineva ce poti face in Bucuresti, ii sugerez o plimbare pe Calea Victoriei, mai ales daca este weekend.

Muzee in Bucuresti: George Enescu

Muzee Bucuresti George Enescu

Chiar pe Calea Victoriei, un palat superb gazduieste Muzeul George Enescu. Inauntru se pot vedea vedea partituri, obiecte si poze ale compozitorului si chiar masca sa mortuara.

Palatul Cantacuzino este legat de viata celebrului artist si mai ales de povestea de dragoste tumultuoasa pe care a trait-o cu printesa Maruca. Daca esti in cautarea unor locuri frumoase in Bucuresti, te sfatuiesc sa si intri in el.

Muzeul de Istorie a Romaniei

Situat chiar pe Calea Victorie, vis-a-vis de frumoasa cladire CEC, Muzeul National de Istorie a Romaniei gazduieste atat exponate permanente, cat si colectii temporare. Cea mai cunoscuta piesa expusa aici este o copie in marime naturala a unei parti din Columna lui Traian, ridicata in Roma.

La subsol se afla o colectie regala: bijuterii si coroane regale purtate de suveranii Romaniei. In cadrul ei poti vedea Coroana de Otel a Romaniei, coroana purtata de Carol I si facuta din teava de otel a unui tun otoman capturat in timpul Razboiului de independenta.

Muzeul de istorie este unul din acele locuri de vazut in Bucuresti in special datorita exponatelor interesante pe care le adaposteste.

Muzeul Grigore Antipa

De vizitat cu copiii in Bucuresti muzeul Antipa

Un muzeu de vizitat cu copiii in Bucuresti este Grigore Antipa. Muzeul National de Istore Naturala a luat numele profesorului Antipa care a organizat muzeul in aceasta cladirea din Piata Victoriei.

Inauntru se pot vedea vertebrate si nevertebrate actuale si disparute (fosile sau bucati de schelet). Un tur inauntru ii ajuta pe cei mici sa inteleaga mai bine lumea in care traiesc si da posibilitatea parintilor sa explice de ce natura trebuie conservata si respectata si care sunt consecintele incalcarii acestor principii.

Pe langa diorame(scene din natura reprezentate realist) de pe intreg globul poti vedea aici o colectie impresionanta de fluturi si chiar o pestera articificiala.

Biletele se achizitioneaza online de pe site sau direct de la fata locului.

Muzeul National de Arta

Locuri de vizitat in Bucuresti Palatul regal

Tot pe Calea Victoriei, ca si celelalte muzee pomenite pana acum, se afla un locusor pentru pasionatii de arta: Muzeul de Arta. Deschis in fostul palat regal, Muzeul de Arta gazduieste diverse colectii ale pictorilor romani si straini.

De obicei este liber, deci daca simti nevoia unei dupa-amieze linistite, poti alege sa o petreci aici.

Dorind sa trezeasca dragostea de frumos si in cei mici, Muzeul de Arta a creat cateva trasee pentru familii ce pot fi descarcate de pe site.

Locuri secrete in Bucuresti: Muzeul Frederic si Cecilia-Cutescu Storck

Un alt muzeu de arta, dar mult mai micut decat cel de pe Calea Victoriei este Muzeul Frederic si Cecilia-Cutescu Storck. Acesta este amenajat in casa sotilor Storck si gazduieste creatiile cuplului de artisti Frederic si Cecilia.

Turul in muzeu, desi scurt, este minunat. Nu numai ca iti ofera sansa sa vizitezi in interior o casa boiereasca veche, dar afli detalii interesante despre cei doi artisti si chiar legende ale unor sculpturi raspandite prin Bucuresti.

La final vei ajunge in gradina frumos amenajata din spatele casei unde te poti odihni la umbra unei salcii japoneze.

Cladirea CEC

Obiective turistice Bucuresti CEC

Cladirea CEC sau Palatul CEC se afla pe Calea Victoriei, vis-à-vis de Muzeul de Istorie(Palatul Postelor).

Ea reprezinta o imagine a Bucurestiului vechi si din ce am citit despre el a fost contruit pe locul unei biserici. Despre istoria cladirii puteti gasi multe informatii pe net asa ca nu voi insista.

Arcul de Triumf

Tur ghidat Bucuresti

Copia mai mica a fratelui din Paris, Arcul de triumf, se afla la intersectia Soselei Kiseleff cu bulevardul Alexandru Averescu si apare in orice lista cu atractii turistice in Bucuresti.

Are si un muzeu inauntru pe care l-am putut vizita cand a fost deschis vara. Pana atunci nici n-am stiut ca exista ceva si in interiorul lui. Daca va intereseaza putina istorie, monumentul comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial.

De sus, de pe arc poti admira o priveliste minunata si neobisnuit de verde pentru capitala.

Datorita Arcului de Triumf si a atmosferei boeme interbelice, Bucurestiul a fost numit Micul Paris. Pe afara se poate vedea in orice plimbare cu masina prin Bucuresti, gratuit!

Parcuri frumoase in Bucuresti: Gradina Cismigiu

Traseu turistic Bucuresti Cismigiu

De la Cercul Militar, coborand pe bulevardul Elisabeta, se ajunge in Cismigiu. Este un parc destul de aglomerat mai tot timpul anului, dar partea buna este ca aici puteti sa simtiti toate anotimpurile pe indelete.

Primavara apar paturi de ghiocei in iarba. Daca au aparut in Cismigiu clar stim ca a venit primavara! Vara puteti sa va plimbati cu barca pe lac si chiar sa va racoriti putin daca va apropiati prea mult de fantana din mijlocul lacului.

Toamna, toata vegetatia se coloreaza diferit, iar iarna, pe langa casutele cu vin fiert, mai este si patinoarul amenajat pe lac.

Parcul Carol

Traseu Parcul Carol

Unul dintre cele mai vechi parcuri ale capitalei, parcul Carol a luat numele primului rege al Romaniei care a si solicitat amenajarea acestei gradini.

Construit pe terase, azi este cunoscut in special pentru mausoleul ce adaposteste Mormantul ostasului necunoscut. Parcul are insa si alte locuri demne de vizitat si povesti din trecut ce inca au lasat urme pe batranele alei.

Mie mi se pare unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucuresti.

Esti interesat sa afli povestile minunate ale parcului Carol? Vino la un joc de explorare prin parc, ghidat de telefon si descopera-i misterele.

Harta Parcul Carol I

Parcul Herastrau

Tur in Herastrau

Cel mai mare parc din Bucuresti poarta azi numele de Parcul regele Mihai I, dar inca este cunoscut ca Parcul Herastrau. In weekend poate fi destul de aglomerat, dar chiar si asa poti gasi locuri libere in care sa te bucuri de momente de liniste.

Unii vin aici pentru alergat pe aleea de pe maulul lacului, altii, pentru plimbarile cu vaporasul sau pentru pajistile pe care poti sa stai in voie. Parintii isi aduc copiii la unul dintre locurile de joaca. Din parc se intra in Gradina Japoneza (un loc duperb, cu ciresi in floare primavara) si in Muzeul satului.

Cand ai chef de o plimbare in familie prin Herastrau, hai la un treasure hunt in parc creat special pentru copii si parinti.

Harta Parcul Herastrau

Oaza de liniste in Bucuresti: Muzeul Satului

Muzeul satului de vizitat in Bucuresti

Un alt loc destul de linistit in orasul galagios este Muzeul Satului. Cu intrare din Şos. Kiseleff, Muzeul Satului este un muzeu in aer liber.

Te poti plimba printre casutele vechi din el si o zi intreaga, iar partea cea mai buna este ca pare mai neaglomerat chiar si decat Gradina botanica.

Este printre locurile mele preferate din Bucuresti deoarece tot timpul regasesc linistea de la tara aici!

Programul de vizitare si pretul biletelor le puteti gasi pe siteul Muzeul Satului.

Palatul Cercul Militar National

CCA Bucuresti tur

De la Cladirea CEC, in sus pe Calea Victoriei, veti gasi alta cladire cu o arhitectura ce aminteste de timpuri vechi. Este Palatul Cercul Militar National, fostul CCA.

In prezent gazduieste diverse evenimente ca lansari de carte, expozitii etc Am vazut de asemenea nunti, baluri de boboci si revelioane organizate in interior.

Centrul Vechi

Centrul vechi Bucuresti locuri de vizitat

Ziua pare linistit, chiar pustiu si deprimant pe unele stradute, dar noapte se dezlantuie.  Perimetrul dintre Calea Victorie, Splaiul Independentei, Bulevardul I.C. Bratianu si strada Doamnei, denumit “Centrul Vechi” traieste altfel decat restul orasului: seara se trezeste si dimineata merge la culcare.

Pentru iesiri la un suc/cafea/bere etc  este locul cel mai popular din Bucuresti si unul din cele mai bune locuri din Europa pentru a petrece toata noaptea.

De asemenea este unul dintre cele mai importante locuri de vizitat in Bucuresti.

Predomina mereu o atmosfera de concediu datorita teraselor la tot pasul si furnicarului de oameni in cautarea distractiei. Riscul este ca vineri si sambata seara sa nu gasesti loc fara rezervare, mai ales daca vii in grup mare.

Ziua insa poti sa-i descoperi o alta fata, cea incarcata de istorie. Daca o iei la pas pe strazile lui inguste vei descoperi comori arhitecturale.

Orice tur in Centrul vechi din Bucuresti trebuie sa cuprinda neaparat biserica Stavropoleos, Hanul lui Manuc, Banca Nationala, Pasajul Macca-Vilacros si Carusel, cea mai frumoasa librarie a Bucurestiului.

Ateneul roman

Bucuresti turistic Ateneul roman

Din Cismigiu (iesirea de la Lacul lebedelor), urcand pe strada Stirbei Voda, se ajunge la Ateneul Roman. Fiind o sala de concerte, daca va pasioneaza muzica clasica ii puteti vedea interiorul cu ocazia unui spectacol.

Daca nu sunteti amatori, ramane oricand varianta de a vedea acest obiectiv din Bucuresti gratuit: un ocol al cladirii pe afara. Oricum trebuie vazut de oricine pune piciorul in Bucuresti!

Palatul Stirbey

Pe Calea Victoriei, in afara de muzee gazduite in case vechi, vei intalni si palate. Unul dintre acestea este Palatul Stirbei. Povestea lui o poti afla de aici.

Lunga lista de obiective turistice in Bucuresti si inca nu le-am adaugat pe toate! Nu stiu de ce unii considera ca nu exista locuri de vazut in Bucuresti. Capitala Romaniei este un oras extrem de interesant si divers incat poate sa satisfaca toate gusturile! Iar daca stai mai multe zile, aici poti gasi o lista de idei cu alte excursii de o zi langa Bucuresti.

Poti vizita toate aceste locuri pe cont propriu. Dar in ultimii ani partea de turism in Bucuresti s-a dezvoltat frumos. Asa ca acum ai mai multe variante de a descoperi locurile turistice daca vrei sa te bucuri din plin de ele si sa afli detalii interesante din istoria lor. Iata ce optiuni ai:

Tur pietonal in Bucuresti

Un tur pietonal in Bucuresti sub forma de treasure hunt dureaza maxim 3 ore si are o tema anume. Odata achizitionat de pe site vei primi un pdf cu instructiunile de utilizare, linkul de accest si un cod unic valabil un an de zile.

Este foarte asemanator cu un tur de Bucuresti cu ghid, doar ca ghidul tau nu va fi o persoana, ci propriul telefon. El iti va indicatiile necesare ca sa gasesti urmatoare locatie de pe traseu si tot el iti va arata povestea locului in care ai ajuns.

Pe traseu trebuie sa gasesti anumite indicii si sa rezolvi ghicitori ca sa poti afla povestile atractiilor incluse.

Aceste treasure hunts sunt potrivite pentru cei care prefera un tur autoghidat in Bucuresti, trasee turistice inedite si un program lejer in vacanta, putand sa parcurga traseul in ritmul lor, la ce ora doresc.

Ce astfel de tururi poti incerca?

Treasure hunt in Parcul Carol

Tur Parcul Carol

Este un traseu de 1,5 ore in parcul Carol din Bucuresti in care vei descoperi principalele monumente istorice din parc, legende uitate de vreme si cateva locuri secrete. Este potrivit atat pentru adulti cat si pentru copii si poate fi o activitate interesanta de weekend cand vrei sa te simti turist in Bucuresti.

Treasure hunt in Parcul Herastrau

Itinerariu Herastrau

Putini stiu ca parcul Herastrau din Bucuresti, actualul parc Regele Mihai I, nu este doar un loc cu alei de alergat, pajisti verzi si locuri de joaca. Este un loc al povestilor, iar acest traseu te invita sa descoperi ce personaje de basm se ascund prin cotloanele oazei de verdeata din nordul capitalei.

Acest traseu in Parcul Herastrau dureaza 1,5 ore si a fost conceput in special pentru copii mici si copii din noi, dornici sa redescopere basmele de demult.

Tur in Centrul vechi din Bucuresti

Centrul vechi tur ghidat

Desi este unul dintre cele mai vizitate locuri din Bucuresti, putini stiu povestile si legendele ce inca circcula pe strazile lui inguste. Pentru toti acestia am creat un treasure hunt ce ajunge pe la principalele atractii din zona si te ajuta sa descoperi niste puncte turistice importante din Bucuresti.

Treasure hunt Predestinati. Iubiri celebre din Bucuresti

Tururi self guided Bucuresti

Traseul la care am lucrat cu cea mai multa daruire se numeste „Predestinati. Iubiri celebre din Bucuresti”. Scopul lui este sa povesteasca tuturor celor care vor sa afle ce cupluri celebre s-au iubit si s-au despartit in capitala.

Pe parcurs itinerariul ajunge la cladiri turistice din Bucuresti, dar si la case despre care nu se stie ca au gazduit povesti de iubire cunoscute.

Tur cu ghid in Bucuresti

Bucuresti tur pietonal

In afara de aceste tururi auto ghidate am mai organizat si tururi cu ghid in Bucuresti. Acestea sunt atat in limba romana, cat si in limba engleza. Imi poti scrie direct daca te intereseaza o propunere.

Tururi ghidate de Bucuresti  in limba romana sunt cerute mai ales de firmele care vor sa ofere o activitate inedita pentru angajati. Pe acestea le-am organizat la cerere si pot fi personalizate in functie de dorintele celor care le solicita.

Citeste si: Cele mai frumoase orase din Romania

Incearca unul dintre aceste trasee tematice si iti garantez ca iti va fi drag sa descoperi cele mai importante atractii turistice din Bucuresti. In plus, traseele te vor duce si in locuri ascunse din Bucuresti, de care nici nu stii ca exista!

Unde sa stai in Bucuresti?

Aparthotel Blend City Center 3* – un hotel modern accesibil ca pret – rezerva aici

Hotel Boutique Monaco 4* – un hotel de 4 stele aproape de centru – rezerva aici

Vila Paris Boutique Hotel 4* – un hotel de lux in zona Dorobanti – rezerva aici

Harta turistica Bucuresti


Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.