fbpx
Excursii optionale in Zakynthos

5 Excursii optionale in Zakynthos Grecia de incercat vara asta

Odata ajunsi pe insula am gasit o lista cu excursii optionale in Zakynthos si aveam doua posibilitati de a umple cele 5 zile pe care le aveam la dispozitie: fie ne tolaneam pe cea mai apropiata plaja intalnita si ne prajeam ca racii la soare, dar atunci ar fi devenit cam inutile cele 4 zile pe drum, fie exploram insula pentru a descoperi ce atractii are de oferit. Avand si masina la dispozitie, am ales a doua varianta si inca din prima zi am pornit la drum.

Partea buna este ca grecii s-au gandit ca nu toata lumea vine cu masina asa ca au conceput cateva excursii optionale in Zakynthos care sa duca turistii in locurile de top ale insulei.
In paleta oferita acolo se gasesc:

Excursie optionala cu barca in Zakynthos: Croaziera in jurul insulei

Din diverse statiuni mari de-a lungul tarmului pleaca vapoare sau barci mai micute incarcate cu turisti pentru a da ocol insulei sau a-i explora o parte din tarm. Pe langa cateva plaje la care se face oprire pentru baie, cele mai importante obiective atinse sunt Blue caves, un lant de pesteri din nordul insulei, accesibile doar pe mare si plaja Navagio (Shipwreck denumita de vanzatorii croazierei).  Noi am avut plecarea din punctul cel mai nordic, la far, cu o barca mica avand fundul de sticla. La minunatele pesteri am ajuns cu o barca micuta ce ne-a permis sa le exploram in interior, asa ca ne-am dorit mult sa ne intoarcem la Blue Caves cu masina.

Punctul culminant al excursiei a fost oprirea intr-una din pesteri cand, dupa vreo jumatate de ora de prajit in soarele de pranz, am sarit in apa albastra care da si numele locului, „Blue Caves”. Senzatia de racoare brusca pe care am simtit-o cand am ajuns in apa mi-a ramas inca in minte, asa ca am vrut sa repetam experienta. La Blue Caves am putut sa intram si in pesteri, iar intr-una chiar am ramas sa facem baie. La Navagio este loterie: daca bate putin vantul, nu se poate ajunge pe plaja! Noi am avut noroc si, desi vaporul a acostat la cativa metri si valurile erau destul de mari, am putut inota pana la epava. Experienta unica!

Excursie in Kefalonia cu plecare din Zakynthos

Vecina de peste drum a Zakynthosului, insula Kefalonia, poate fi vizitata intr-o excursie de o zi. M-ar fi atras ideea de a merge sa vad lacul Melissani din pestera, dar am decis sa nu alocam o zi pentru acest lucru. In plus, sunt sigura ca nu este Kefalonia insula de vazut intr-o zi!

Excursii optionale in Zakynthos pentru a vedea broastele Caretta-Caretta

Cat am stat acolo nu am vazut nicio broasca testoata, in afara de cele desenate pe magneti sau prosoapele de plaja! In aceasta excursie turistii sunt plimbati cu o barca prin golful Laganas, iar prin fundul de sticla, daca sunt norocosi, pot vedea broastele inotand. Eu am vazut doar cuiburile de pe plaja care atestau existenta lor pe insula. Daca nici in aceasta excursie doritorii nu au noroc sa vada broscutele, le ramane mereu varianta de a admira insula in forma de broasca, Marathonisi, insula pe care se face popas pentru baie.
Pentru cei singuratici, exista si varianta de a inchiria o barca si a face toate aceste excursii de unul singur, cu curaj si putina inconstienta daca esti incepator, pentru ca valurile sunt destul de puternice! Sau mai ramane oricand varianta de a merge cu masina pe plajele frumoase si atractiile de vazut in Zakynthos.

Excursii optionale in Zakynthos cu masina: Snorkeling la Blue Caves

Am gasit pe Google Maps un drum in nordul insulei care ducea pana la capatul de sus al unor scari ce coboara in mare aproape de Blue Caves. Asa ca ne-am urcat in masina si am pornit spre farul din nordul insulei si am ajuns in dreptul unui restaurant langa care se inaltau doua mori de vant extrem de cochete. Dintre cele doua mori pornea si scara ce duce direct in mare.De-a lungul scarii sunt amenajate doua platforme pe care sunt cateva sezlonguri, gratuite. Erau ocupate cand am ajuns noi asa ca ne-am lasat lucrurile pe scara si am coborat in apa. A fost pentru prima data cand mi-am pus ochelarii la ochi si, cu teava de scufundat, am bagat capul sub apa. Prima experienta de snorkeling a fost una reusita! Apa era foarte adanca si inotand chiar pe langa peretele de stanca am reusit sa vad diverse soiuri de pesti si stele de mare, suficiente cat sa-mi cumpar propriul set de scufundat! Atentie: este nevoie sa stii sa inoti foarte bine aici, apa fiind adanca de cativa metri si stancile ascutite. La Blue caves cu masinaNu ne-am departat de scara, curentii fiind foarte puternici in zona, dar cei mai curajosi, cu barci proprii, au plecat sa exploreze pesterile din apropiere.

Excursie la apus in Zakynthos: plaja Navagio de sus

Mai intai a fost imaginea: o plaja perfecta, alba si granita ei de un albastru ireala – plaja Navagio de sus. Abia apoi a venit intrebarea: de ce majoritatea pozelor sunt facute de sus? Si intr-un final am gasit raspunsul: exista in Zakynthos o platforma de pe care se poate admira Navagio de sus si exista un drum care duce pana la acea platforma.

Este incredibil sa ajungi cu barca in apele care scalda plaja Navagio si sa pasesti apoi pe pietricelele albe, plimbandu-te in jurul epavei! Dar sus, pe platforma, este emotia descoperirii, neincrederea ca poate totusi pozele acelea minunate de pe net sunt facute din elicopter si deci privelistea nu este accesibila oricui… Si totusi este!

Pe drumul ce duce de la Anafornia la Volimes, imediat dupa cotul in care se afla manastirea Sf. Gheorghe, un drum coboara la stanga, pe langa soseaua principala. Nu am gasit niciun indicator spre Navagio, dar drumul porneste din dreptul indicatorului cu Porto Vromi de pe soseaua principala. Asfaltul se opreste intr-o parcare, de unde mergand drept spre mare se ajunge la platforma in mai putin de 5 minute.

Privelistea de sus te lasa fara cuvinte! Daca vrei sa vezi un apus frumos in Navagio, aici este cel mai potrivit loc. Apoi este capul Keri.

Am fost de doua ori pe platforma. Prima data la inceput de vara, cand am prins-o libera si a doua oara in august cand parcarea era intesata de masini si 2 autocare se inghesuiau si ele printre, iar coada de asteptare pentru a ajunge in punctul de belvedere era de minim 20 de persoane permanent. Dar locul nu s-a schimbat: aceleasi culori vibrante, aceeasi epava romantica pe plaja, aceasi priveliste care-ti taie respiratia!

Intr-adevar, exista multe plaje frumoase pe care poti sa petreci o vacanta intreaga fara sa te plictisesti In Zakynthos. Excursii optionale se organizeaza mai ales pentru cei care vor sa vada si partea salbatica a insulei, cea in care nu ajungi cu masina nici sa vrei! De asta cred ca este mare pacat odata ajuns aici sa nu-ti rupi niste zile in care sa le explorezi.


Ti-a fost util articolul? Atunci te rog sa imi lasi un comentariu mai jos.

Pentru mai multe sfaturi de calatorie poti urmari blogul pe Facebook si pe Pinterest!

Iar daca esti gata pentru urmatoarea vacanta, inscrie-te la newsletter pentru a primi si alte detalii interesante.

Bonus! 5% discount la tururile Another Milestone si un planificator de calatorii gratuit la inscriere.