fbpx
Lacurile Plitvice Croatia

Circuit Ungaria, Slovenia, Italia, Croatia, Muntenegru si Serbia

Am asteptat un an de zile sa fac acest circuit Ungaria, Slovenia, Italia, Croatia si MuntenegruVacanta de vara a anului 2013 o pot contura prin cateva coordonate: 7 luni de pregatire pentru ea, 4 prieteni, o masina bine echipata, 7 tari traversate si 4000 km parcursi in aproape 2 saptamani. Concediu sau vacanta sigur nu a fost, ci mai degraba un maraton contra cronometru, calculat la minut.
Toata nebunia a inceput in ianuarie anul trecut cand ne-am intalnit intr-o seara pentru vin fiert. Fiecare a povestit cam ce-ar vrea sa vada in vara si am facut apoi un traseu care sa le cuprinda pe toate. Am stabilit un program clar, pe zile si ulterior am facut toate rezervarile de hotel de prin februarie pentru acest Circuit Ungaria, Slovenia, Italia, Croatia si MuntenegruPlajele din Muntenegru

Ziua 1 – Dupa Sfanta Marie, intr-o dimineata placuta de august am pornit la drum traversand Romania spre popasul din prima seara, Timisoara.
Ziua 2 – Am traversat Ungaria si ne-am oprit in Slovenia, in zona Postojna, probabil paradisul speologilor.
Ziua 3 – In Postojna am vizitat pesterile Postojna si Skocjan si castelul Predjama. Am plecat apoi pe drumuri italiene spre Padova, unde am ramas 2 nopti.
Ziua 4 – A fost dedicata in intregime Venetiei
Ziua 5 – Am plecat dimineata spre Croatia si ne-am oprit la lacurile Plitvice, zona in care am si innoptat dupa vizitarea lor

Ziua 6 – Am coborat din munti spre litoralul Croatiei, in statiunea Vodice. Dupa o scurta oprire la plaja am vizitat si orasul Sibenik.

Ziua 7 – O noua sesiune de maraton cu trezire de la 6:00 dimineata a inceput din Vodice pana in Muntenegru, in Sveti Stefan. Pe drum ne-am mai oprit in Croatia, in Trogir si Dubrovnik si la intrarea in Muntenegru am inconjurat fiordul Kotor.
Ziua 8 – 11 – Am lenevit la plaja in Sveti Stefan si am facut doar o scurta plimbare pana in BudvaPestera Postojna SloveniaZiua 12 – Am inceput urcarea spre casa trecand prin canionul Moraca si ne-am oprit in Serbia in statiunea Zlatibor.

Ziua 13 – Am traversat Serbia si ne-am oprit in tara, la Cazanele Dunarii
Ziua 14 – Dupa o vizita scurta prin Cazane ne-am intors acasa, in Bucuresti
Impresii de vacanta dupa acest circuit Ungaria, Slovenia, Italia, Croatia si Muntenegru? Drum lung si obositor pe alocuri, obiective spectaculoase, dar atat de multe vazute intr-un timp atat de scurt incat am impresia ca nu le-am apreciat pe de-a-ntregul frumusetea. Mie mi-a luat mult timp sa adun toate informatiile necesare pentru acest tur, asa ca voi incerca sa le structurez pe reguli de circulatie si taxe de drum in fiecare tara, cazare si mancaruri delicioase, obiective de neratat si alte detalii care pe noi ne-au ajutat sau ne-ar fi ajutat sa le aflam dinainte.
Si harta traseului nostru:

View Vacanta 2013 – Ungaria, Slovenia, Italia, Croatia, Muntenegru, Serbia in a larger map